Aardappelsoufflé met Brugge Dentelle Caractère | Brugge kaas
De juiste kaas is snel gekozen

Aardappelsoufflé met Brugge Dentelle Caractère

1 Brugge Dentelle Caractère 150g

1 kg aardappelen

50g Brugge boter

½ liter volle melk

4 eierdooiers

1 EL bloem

4 eiwitten

Peper en zout

8 ovenpotjes goed inboteren en de oven op 180°C voorverwarmen
Aardappelen schillenen gaar koken en door de passe-vit draaien
De melk koken en mengen met de puree en de eierdooiers
De bloem en de in stukjes gesneden kaas door de puree roeren en bijkruiden met peper en zout (mag stevig afsmaken)
De eiwitten toe sneeuw kloppen en door de puree roeren en onmiddellijk in de ovenpotjes gieten ( de ovenpotjes mogen maar voor 2/3 gevuld zijn zodat het niet overloopt tijdens het bakken)
In de oven bakken 40 minuten bij 180°C tot een mooie bruine korst is bekomen (de deur dichtlaten tijdens het bakken en onmiddellijk opdienen)