Appelkoek met Brugge belegen | Brugge kaas
De juiste kaas is snel gekozen

Appelkoek met Brugge belegen

6 sneetjes Brugge belegen kaas

1 rol bladerdeeg, rechthoekige vorm

Sap van 1 citroen

50g bruine suiker

50g witte suiker

¼ TL kaneelpoeder

100g Brugge boter  + 50g Brugge boter

Poedersuiker

70g Panko

3 à 4 appelen

1 EL bloem

Appelen schillen en in partjes snijden en in het citroensap wikkelen

Suikers en kaneel mengen en door de uitgelekte appels mengen

100g boter verhitten en hierin de panko enkele minuten laten bakken

Aanrecht bestrooien met bloem en hierop het deeg vel openrollen

De panko hierop verdelen dan de sneetjes kaas, dan de appelpartjes met suiker

Het deeg nu opvouwen en op een beboterde bakplaat leggen

50g boter smelten en over het deeg borstelen

Bakken bij 200°C gedurende 45 minuten

Afwerken met bloemsuiker en eventueel een ijsje