Bladerdeegje met kip, groenten en Brugge Abdij Pater | Brugge kaas
De juiste kaas is snel gekozen

Bladerdeegje met kip, groenten en Brugge Abdij Pater

1 blad bladerdeeg van 40X30cm

200g grof geraspte Brugge pater kaas

2 prei (wit)

1 venkel

2 uien

4 stengels witte selder

1kg kippewit

125g champignons

10 takjes platte peterselie

3 eidooiers

1 chilipepertje

200g boter

Peper en zout

Verse kruiden, sla en tomaatjes voor de afwerking

Het kippewit in blokjes snijden, afkruiden en even aanbakken in boter

Prei, venkel, uien, selder in blokjes snijden en halfgaar aanstoven in wat boter en bijkruiden.  Op het einde de champignons toevoegen en van het vuur nemen en laten uitlekken.

Peterselie fijnsnijden en samen met de kaas bij het kippenmengsel mengen. Eventueel nog bijkruiden.

Nu een boterpapier op de bakplaat leggen en hierop het vel bladerdeeg openrollen

In het midden de vulling leggen en de zijkanten van het deeg insnijden in repen om de 2cm.

Deze repen kruisgewijs over de vulling vouwen

De eidooiers loskloppen en met een borstel over het deeg borstelen

Zet deze rol nu in een voorverwarmde oven bij 180°C gedurende 30 min tot een mooie bruine kleur is bekomen

Koud of warm opdienen en serveren met sla, tomaat en verse kruiden.