Fris taartje met Brugge Abt | Brugge kaas
De juiste kaas is snel gekozen

Fris taartje met Brugge Abt

  • 200 g droge biscuits
  • 3 lepels rum en 3 lepels rode confituur
  • 4 eieren
  • 200 g ruwe suiker
  • 200 g Brugge Abt
  • 300 g kwark of magere platte kaas
  • 8 gelatineblaadjes
  • 1 liter blik perziken of abrikozen (of vers)
  • 2 citroenen

Taartvorm beboteren en bekleden met bakpapier.

Biscuits fijn breken en mengen met jam en rum en op de bakplaat uitsmeren.

De Brugge Abt met de kwark in de blender mixen.

Dooiers en suiker tot schuim kloppen en bij de kaas doen samen met een beetje geraspte citroenschil.

Citroensap een beetje opwarmen en de geweekte gelatine doormengen en dit ook bij de kaas doen, de helft van de vruchten    (in stukjes) doorroeren en in de taartvorm gieten.

24 uur koelen en afwerken met de rest van de vruchten.

Eventueel met een beetje coulis van de vruchten afwerken