Gouden Appelpizza | Brugge kaas
De juiste kaas is snel gekozen

Gouden Appelpizza

  • 4 Granny Smith appels
  • 2 eieren
  • 8 eetlepels suiker
  • 180 ml melk
  • 2 eetlepels Brugge boter
  • 8 eetlepels zelfrijzende bloem
  • Abrikozenconfituur
  • 100 gram Brugge Goud

Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de eieren lichtjes in een mengschaal. Voeg de suiker, melk en gesmolten boter bij elkaar en klop romig. Rasp 100 gram Brugge Goud. Voeg de Brugge Goud en gezeefde bloem toe en roer voorzichtig. Schil de appels en snijd in dunne schijfjes.

Vet de bakvorm in met Brugge Boter en bebloem. Giet het deeg in de bakvorm.

Leg de schijfjes in een ronde op het mengel en duw ze wat naar de bodem. Leg daarbovenop nogmaals schijfjes in een ronde. Zet de bakvorm in de oven voor 50 minuten. Bestrijk regelmatig met de abrikozenconfituur.