Groene Peter Pancakes - Plezier met Turkse courgettepannenkoek | Brugge kaas
De juiste kaas is snel gekozen

Groene Peter Pancakes - Plezier met Turkse courgettepannenkoek

  • 2 volledige eieren
  • 4 courgettes
  • 100 gram bloem
  • Handjevol gehakte bieslook
  • Handjevol gehakte peterselie
  • 1 teentje look
  • Zout
  • Peper
  • 1 eetlepel Brugge Boter ongezouten rol
  • 150 gram Brugge Belegen

Voor de dipsaus

  • 4 citroenen
  • Handjevol bieslook
  • 6 teentjes knoflook
  • 1 Spaans pepertje

Voor de dipsaus:
Pers de 4 citroenen. Hak de 6 teentjes knoflook. Verwijder de zaadlijst van de peper en hak fijn. Voeg de knoflook, de peper en de bieslook toe aan het citroensap en meng alles onder elkaar.

Voor de pannenkoeken:
Schil de courgetten en rasp ze. Leg de geraspte courgettes op een propere theedoek en pers het overtollige vocht eruit. Rasp 150 gram Brugge Belegen. Breek twee eieren in een mengkom en klop ze los. Voeg hierbij de geraspte courgettes, de gehakte bieslook, de gehakte peterselie, zout, peper, bloem en de geraspte Brugge Belegen aan toe. Roer alles goed onder elkaar en maak hiervan kleine, ronde pannenkoekjes van ongeveer 1 cm dik.

Verhit de pan en laat de Brugge Boter smelten. Bak hierin de pannenkoeken krokant en goudbruin aan beide kanten. Laat de pannenkoeken uitlekken op keukenpapier. Serveer warm of lauw samen met de dressing.

Klaar is kaas.