Kaaskroketjes met Brugge Oud | Brugge kaas
De juiste kaas is snel gekozen

Kaaskroketjes met Brugge Oud

  • 150g Brugge boter
  • 300g Brugge oud geraspt
  • 150g bloem
  • 60g bloem
  • 60g paneermeel
  • 2 eieren
  • 5 dl groentebouillon
  • 3 dl room
  • 3 blaadjes gelatine
  • Peper, zout en muskaatnoot

 

Maak een roux van boter, bloem, room en de groentebouillon.

Laat de gelatine weken en voeg samen met de kaas al roerend toe aan de roux, kruid met peper, zout en muskaatnoot.

Giet de massa in een beboterde schaal en laat een paar uur afkoelen (deksel op de schaal doen)

Verdeel de opgesteven massa in partjes en wikkel ze één voor één in de bloem, het losgeslagen ei en de paneermeel.

Bak in frituur olie van 180° tot ze mooi bruin zijn.