Kalfszwezeriken met Brugge Pater | Brugge kaas
De juiste kaas is snel gekozen

Kalfszwezeriken met Brugge Pater

  • 200g Brugge Pater geraspt
  • 400g zwezeriken
  • 100g gekookte ham in sneetjes
  • 1 tak peterselie
  • ΒΌ knolselder
  • 2 wortels
  • 1 Chinese kool
  • 2 uien
  • 200g Brugge boter
  • 30g bloem
  • 30g rauwe ham
  • 1/8l vleesbouillon
  • 1/8l volle melk
  • 4 sneetjes wit brood
  • Peper en zout

Ontvlies de zwezeriken giet er gezouten kokend water over en laat enkele min staan.

Snij de knolselder, wortels en peterselie fijn en pocheer 15 min. in de bouillon en melk, leg de zwezeriken erbij en laat op een heel zacht vuurtje 10 min. weken.

Snij de zwezeriken in dikken sneden van 2 cm.
Snij de rauwe ham en uien fijn en laat in boter fruiten roer er de bloem door en voeg vervolgens  de melk en bouillon mengsels toe en laat al roerend 5 min koken..
Zeef het mengsel en meng  de kaas erdoorheen, kruid met peper en zout  en roer op een hoog vuur tot je een gladde saus bekomt.

Beboter de 4 boterhammen en laat ze roosteren onder de grill.

Leg op elke boterham een plakje gekookte ham met daarop de zwezeriken. Lepel de kaassaus hierover en leg in een ovenschaal, laat kleuren onder de grill en dien op met de fijn gesneden Chinese kool.