Lasagne met Brugge Prestige en Brugge Oud en lamsvlees | Brugge kaas
De juiste kaas is snel gekozen

Lasagne met Brugge Prestige en Brugge Oud en lamsvlees

200g Nazareth boter

200g Brugge Prestige gemalen

200g Brugge Oud gemalen

250g lamsvlees in kleine blokjes gesneden

250g lasagne vellen

3 wortels in stukjes gesneden

2 dikke uien in stukjes gesneden

2 rode paprika in stukjes gesneden

3 stengels witte selder in stukjes gesneden

120g erwtjes

300g pompoen in stukjes gesneden

¼ liter kippenbouillon

150g bloem

125ml volle room

Peper en zout

In een kom 150g Nazareth boter verhitten en hierin wortels, ui, selder 5 minuten aanstoven en dan hierbij de pompoen en paprika nog eens 10 minuten aanstoven

Dan de room en de bouillon en de erwtjes toevoegen. Bijkruiden met peper en zout

Onder stevig roeren de bloem overstrooien op een matig vuurtje

Nu het vlees afbakken in 50g boter en dit alles toevoegen bij de groenten. Nog eens goed omroeren en van het vuur nemen.

Nu in een ovenschaal van 25X32cm een bakpapier leggen en hierop in volgorde een laag lasagne vellen, ½ van het mengsel, ½ van het kaasmengsel (oud en prestige), dan weer een laag vellen en de rest van de kaas.

Dit alles in een voorverwarmde oven bij 180 à 200°C plaatsen gedurende 30 minuten tot een mooie korst is bekomen.