Lasagne met Brugge prior | Brugge kaas
De juiste kaas is snel gekozen

Lasagne met Brugge prior

200 g Brugge prior geraspt

10 à 15 vellen groene lasagne

Bladpeterselie en rucola als afwerking

100 g Brugge boter

350 g gemengd gehakt

350 g filet americain

2 dikke gerookte uien

150 ml witte wijn

4 EL tomatenpuree

600 g tomatenblokjes

1 chili pepertje

Peper en zout

600 ml volle melk

1 ui

2 bladen laurier

50 g boter

50 g bloem

½ TL muskaatnoot

50 g prior geraspt

Peper en zout

100 g boter verhitten in een ruime kom en hierin de versnipperde chilipeper en de uien fruiten, het gehakt en americain toevoegen en kort aanbakken.

Hierbij de wijn toevoegen en de tomatenblokjes, peper, zout en tomatenpuree. Dit alles 20 min zachtjes laten pruttelen zonder deksel. Af en toe omroeren en eventueel bijkruiden

De melk koken samen met een versnipperde ui en de laurier en dan zeven.

Roux maken met de boter, bloem en melk, kaas en kruiden toevoegen en mengen tot een gladde saus

Een ovenschaal inboteren en beginnen met lasagnevellen en hierop een laag gehaktsaus, terug vellen, bechamelsaus, geraspte kaas, lasagnevellen enz. De bovenlaag moet bechamelsaus zijn met de rest van de kaas

Dit in de oven bakken bij 180°C gedurende 40 min