Pastagratin met Brugge Rodenbach | Brugge kaas
De juiste kaas is snel gekozen

Pastagratin met Brugge Rodenbach

  • 300g +100g Brugge Rodenbach Kaas
  • 300g gekookte ham in reepjes gesneden
  • 500g macaroni
  • 50g Nazareth boter
  • 70 gr bloem
  • 5 dl volle melk
  • 3 stronken witloof, grof gesneden
  • 1 citroen
  • Peper, zout en nootmuskaat

Maak een roux met de boter de bloem en de melk

Rasp 200g Brugge Rodenbach kaas en voeg toe – neem de pan van het vuur. Kruid met peper, zout en nootmuskaat

Snij het witloof grof en drenk even in citroensap. Voeg dit toe aan de roux.

Daarna de in reepjes gesneden ham toevoegen alsook de beetgare pasta.

Boter een ovenschaal in en vul met het mengsel.

Tenslotte de overblijvende 100g geraspte Rodenbach kaas over het mengsel strooien en de schaal in een voorverwarmde oven van 200°C schuiven en +/- 10 min laten bakken

Smakelijk!