Quenelles met spinazie en Brugge Abdij Pater | Brugge kaas
De juiste kaas is snel gekozen

Quenelles met spinazie en Brugge Abdij Pater

  • 150g Brugge Abdij Pater geraspt                                                                     
  • 4 kipfilets
  • 250g witbrood in blokjes gesneden                                                      
  • 1 paprika
  • 500g jonge spinazie                                                                                 
  • 1 ui
  • 3 eieren 
  • kipkruiden
  • 4 EL bloem
  • Peper en zout
  • Muskaatnoot
  • 50g boter Nazareth
  • Enkele blaadjes salie
  • 1 sjalot fijngehakt

Het brood mengen door de melk en even laten trekken

Spinazie 2 minuten blancheren, laten koelen en uitnijpen en grof hakken

Deze spinazie mengen met het brood en bloem en salie en peper, zout, muskaatnoot en 100g  Brugge Abdij Pater kaas.

Dit mengsel even laten draaien in een hakmachine tot een grof mengsel en dit 2 uur laten koelen.

2,5 liter water aan de kook brengen met wat zout erin.

Nu van het mengsel quenelles maken met behulp van 2 eetlepels en deze in het kokend water laten glijden en ze 5 minuten laten doorkoken.

Kip in grote stukken snijden en kruiden en deze op een stokje prikken met de paprika en ui.

Deze grillen of bakken in een pan met boter.

De quenelles opdienen met de kip en er wat boter overlepelen en nog wat kaassliertjes.