Salade van lentegroentjes en Brugge jong | Brugge kaas
De juiste kaas is snel gekozen

Salade van lentegroentjes en Brugge jong

400 g tagliatelle

100 g Brugge jong geraspt

Peper en zout

1 blokje groenten- of kippenbouillon

200 g boontjes

200 g groene asperges

½ broccoli

½ bloemkool

2 uien

200 g sluimer erwtjes

75 g boter

75 g bloem

¾ l bouillon

120 g Brugge jong geraspt

Alle 6 groenten schoonmaken en grof snijden en afzonderlijk in hetzelfde gezouten kookvocht beetgaar koken.

Dit kookvocht laten indampen tot ¾ l samen met een extra bouillonblokje.

Smelt de boter en doe er de bloem bij dan het kookvocht er aan toevoegen tot je een gladde saus bekomt kruiden met peper en zout en 50g geraspte kaas.

 

Kook de pasta gaar en giet de kaassaus  over de pasta werk af met nog wat slierten jonge kaas

De groenten samen in een potje nog even opwarmen in de microgolfoven en opdienen met de past en de rest van de kaassaus en de geraspte kaas.