Overslaan en naar de inhoud gaan
Home
Onze kazen
Onze recepten
Nieuws
Duurzaamheid en CO2
Van melk tot kaas
Kaasambassadeur
Contact
Facebook
Instagram
NL
EN
FR
ES
Back to overview
Taartje van Brugge Comtesse en verse vijg
Level
4 pers.
90 min
Ingrediënten voor 4 personen
Voor het deeg
150 g bloem
75 g koude Brugge Boter, in blokjes
60 g Brugge Comtesse, fijn geraspt
1 ei
¼ tl fijn zeezout
Voor de vulling
1 vel bakpapier
keramische bakbonen of rijstf
4 eieren
200 ml room
120 g Brugge Comtesse, fijn gemalen
6-tal takjes tijm, alleen de blaadjes
¼ tl fijn zeezout
zwarte peper, enkele flinke draaien van de molen
2 vijgen, gehalveerd
Voor de afwerking
4-tal takjes tijm, alleen de blaadjes
rode bietenblad
Doe bloem, boter, Brugge Comtesse, ei en zout in de kom van een keukenrobot.
Mix met het mes tot je een samenhangend deeg krijgt.
Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat minstens 30 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bekleed 4 kleine taartvormpjes met bakpapier.
Rol het deeg uit tot een dunne lap.
Bekleed er de taartvormpjes mee, prik enkele keren in met een vork en snijd het overhangend deeg af.
Leg op elk vormpje opnieuw een stukje bakpapier en vul met een blindbakvulling (keramische bakbonen of rijst).
Bak de taartjes 10 minuten blind.
Verwijder de blindbakvulling en het bakpapier en bak nog eens 15 minuten.
Klop intussen de eieren, room, Brugge Comtesse, tijmblaadjes, zout en peper door elkaar.
Vul de taartvormpjes met het mengsel.
Leg in het midden de gehalveerde vijg met de snijkant naar boven.
Schuif in de oven en bak in 20 minuten goudbruin (het ei moet gestold zijn).
Neem uit de oven, ontvorm en verwijder het bakpapier.
Verdeel de taartjes over 4 borden en werk af met wat extra tijmblaadjes.
Serveer met rode bietenblad.
Smakelijk!
Recept downloaden
Recept insturen
Gerelateerde recepten:
Dessert
Boterwafels met Brugge Rodenbach
30 min
4 pers.
Dessert
Cake met Brugge d'Or en banaan
75 min
4 pers.
Dessert
Appelpizza met Brugge d'Or
60 min
6 pers.
Voorgerecht
Kort gebakken coquille met remoulade van Brugge Comtesse en knolselder
30 min
4 pers.
Dessert
Appeltaartjes met Brugge Belegen
40 min
4 pers.