Toast van zoete aardappel met champignons en Brugge Prior | Brugge kaas

Toast van zoete aardappel met champignons en Brugge Prior

 
 
4 pers.
30 min
  • Ingrediënten voor 16 toasten
  • 2 zoete aardappels, geschild
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout
  • 1 sjalot, gepeld
  • 100 g kastanjechampignons
  • een klontje Brugge boter
  • 1 teentje look, geperst
  • 2 el gehakte peterselie
  • 2 à 3 sneden Brugge Prior
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Snijd de zoete aardappels in rondjes van +/- 1 cm dik. Kwast in met olie en kruid met peper en zout. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif in de oven. Bak in 15 minuten gaar.
  • Snijd intussen de sjalot en champignons in fijne blokjes.
  • Smelt een klontje boter in een kookpot en bak er sjalot en look in aan tot glazig.
  • Zet het vuur hoger, voeg de champignons toe en bak gaar. Kruid met peper, zout en peterselie.
  • Schep de duxelles van champignons op de zoete aardappeltoast.
  • Steek rondjes ter grootte van de toast uit de Brugge Prior en leg op de duxelles.
  • Zet 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten en lichtjes gekleurd is.
  • Werk af met wat extra peterselie.