Uientaart met Brugge Apero Mosterd/Fenegriek | Brugge kaas
De juiste kaas is snel gekozen

Uientaart met Brugge Apero Mosterd/Fenegriek

  • 1 vel bladerdeeg
  • 120 g Brugge Apero in kleine blokjes
  • 2 uien in ringen
  • 25 g boter
  • 200g gerookte spekblokjes
  • 3 eieren
  • 300 ml room
  • ½ TL muskaatnoot
  • Peper en zout
  • 300 g droge bonen

Leg het deeg op een bakpapier in een taartvorm van 23 cm doormeter en de bodem een paar keer doorprikken en hierop en hierop de bodem nog eens een boterpapiertje leggen met daarop de bonen.

Laat dit bakken in een oven van 200°C gedurende 15 à 20 min. Dan de bonen en papier verwijderen.

Nu de uienringen bakken in de boter samen met het spek gedurende 10 min.

Eieren loskloppen met de room en kruiden met muskaat, peper en zout.

Het uienmengsel in de deeg vorm leggen en hierop de kaas verdelen en hierop het ei room mengsel gieten.

Dit bakken  bij 180°C gedurende 45 minuten tot de vulling droog is en een mooie bruine kleur heeft.