Varkensbuik met Brugge Rodenbach | Brugge kaas
De juiste kaas is snel gekozen

Varkensbuik met Brugge Rodenbach

1 varkensbuik van 1,5 à 2 kg met zwoerd

200g Rodenbach kaas in kleine blokjes

½ liter vleesbouillon

150g boter

zeste van limoen

1 chili pepertje fijn versnipperd

2 eieren

250g kalfsgehakt

100g broodkruim

200g champignons fijn versneden

1 bosje platte peterselie fijngehakt

100g chorizo in kleine stukjes

1 bosje pijpajuin fijngehakt

Peper en zout

Snij het spek  langs de korte zijde zo diep mogelijk open  en wrijf in met peper en zout

Alle ingrediënten goed mengen en bijkruiden en hiermee dan de varkensbuik vullen en dichtnaaien

Deze dan in een braadslede met boter en vleesbouillon bakken bij 180°C gedurende 2 uur . Draai om de 30 min het vlees.