Zongevulde kip met pastasalade | Brugge kaas
De juiste kaas is snel gekozen

Zongevulde kip met pastasalade

  • 2 dubbele kipfilets
  • 8 plakken gedroogde ham
  • 10 verse basilicumblaadjes
  • 125 gram Brugge Goud
  • 4 volledige zongedroogde tomaten
  • peper + zout
  • 300 gram penne
  • vleestomaten
  • een 15-tal verse basilicumblaadjes
  • 8 volledige zongedroogde tomaten in olie
  • 30 gram pijnboompitten

Verwarm de oven voor op 180°C en zet ondertussen het water op waarin je je penne gaat koken. ‘Vouw’ de dubbele kipfilets open, zodat je ze eenvoudig kan vullen. Snij 125 gram Brugge Goud in dunne reepjes. Bestrooi je kipfilets rijkelijk met peper en zout en beleg vervolgens één helft royaal met de reepjes Brugge Goud. Op de kaas leg je telkens twee zongedroogde tomaten. Werk af met vijf basilicumblaadjes per kipfilet. Vouw de kip dubbel en wikkel er vervolgens de gedroogde ham rond, zodat je twee goed gevulde pakketjes krijgt. Plaats de kiprolletjes 30 minuten in de oven.

Begin vervolgens aan de pastasalade door de penne al dente te koken. Wanneer dit gebeurd is, laat je de pasta enkele minuutjes afkoelen. Terwijl je hierop wacht, snij je je twee vleestomaten en zongedroogde tomaten in fijne blokjes. Voeg toe aan de pasta en meng al even door elkaar. Rooster je pijnboompitjes in een pan zonder vetstof: wanneer ze goudbruin beginnen kleuren, mag je ze tussen de pasta en tomaat mengen. Voeg vervolgens de verse basilicumblaadjes toe. Serveer de gevulde kip samen met de heerlijke pastasalade.

Klaar is kaas!