Brugge Comtesse | Brugge kaas

Brugge Comtesse

Brugge Comtesse is de Grande Dame in het assortiment van de Brugge Kazen. Met haar romige textuur, ivoorkleurig hart en fruitig aroma weet ze telkens te verrassen.

Comtesse heeft een royale, veelzijdige smaak met toetsen van geroosterde hazelnoot, vanille en zomerfruit. Ze doet het uitstekend bij het aperitief, maar ook op de boterham of in een frisse salade kan ze haar mannetje – of in dit geval: vrouwtje – staan. Ze combineert daarnaast bijzonder goed met zongerijpte vijgen, lichtzoete chutneys en aardse wortelgroenten. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Brugge Comtesse wordt gemaakt van koemelk, zonder toevoeging van natuurlijke kleurstoffen. Dat geeft het zuivel haar edele, bleke kleur. Bijzonder is dat de kaas korter gepekeld wordt, waardoor ze minder zout bevat dan anderen in haar soort. Bovendien is ze van nature lactosevrij.

Onze kaasmeesters moeten wel veel aandacht schenken aan deze nobele dame. Tijdens het rijpingsproces van 7 maanden moet ze herhaaldelijk geborsteld en gekeerd worden. Luchtvochtigheid en temperatuur worden nauwkeurig gecontroleerd. Alleen op die manier ontwikkelt ze haar specifieke fruitigheid en smeuïge textuur. Het maakt van Comtesse een unieke kaas met eindeloze mogelijkheden. 

Recepten met deze Brugge kaas