Appelkoek met Brugge belegen | Brugge kaas

Appelkoek met Brugge belegen

 
 
4 pers.
70 min
  • 6 sneetjes Brugge belegen kaas
  • 1 rol bladerdeeg, rechthoekige vorm
  • Sap van 1 citroen
  • 50g bruine suiker
  • 50g witte suiker
  • ¼ tl kaneelpoeder
  • 100g Brugge boter  + 50g Brugge boter
  • Poedersuiker
  • 70g Panko
  • 3 à 4 appels
  • 1 el bloem
  1. Appelen schillen en in partjes snijden en in het citroensap wikkelen
  2. Suikers en kaneel mengen en door de uitgelekte appels mengen
  3. 100g boter verhitten en hierin de panko enkele minuten laten bakken
  4. Aanrecht bestrooien met bloem en hierop het deeg vel openrollen
  5. De panko hierop verdelen dan de sneetjes kaas, dan de appelpartjes met suiker
  6. Het deeg nu opvouwen en op een beboterde bakplaat leggen
  7. 50g boter smelten en over het deeg borstelen
  8. Bakken bij 200°C gedurende 45 minuten
  9. Afwerken met bloemsuiker en eventueel een ijsje