Bijgerecht: Groentefrietjes met Brugge Prestige en peterseliepesto
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 1 kg wortelgroenten, bijv. zoete aardappel, wortel, pastinaak, peterseliewortel, knolselder, pompoen
- 50 g Brugge Prestige (blok)
- fleur de sel
Voor de pesto
- 30 g Brugge Prestige, korst verwijderd
- 3 el gehakte peterselie
- 10 g cashewnoten
- 1 teentje look
- 4 el olijfolie
- Schil de wortelgroenten en snijd in dikke frieten. Blancheer ze 2 minuten in gezouten, kokend water. Laat uitlekken en dep goed droog met keukenpapier.
- Mix voor de pesto Brugge Prestige met peterselie, cashewnoten, look en olie tot een fijne puree. Kruid bij met fleur de sel.
- Trek met een dunschiller schilfers van de blok Brugge Prestige.
- Verhit de friteuse op 180 °C. Frituur de groentenfrietjes goudbruin. Laat uitlekken en kruid met fleur de sel.
- Neem de frieten uit de oven. Serveer met pesto en schilfers Brugge Prestige.
Vooraf voor te bereiden
Stap 1, 2 en 3 kunnen vooraf voorbereid worden.
Smakelijk!