Boekweitcrêpe met asperges, gerookte zalm en Brugge d’Or
4 pers.
30 min
60 g groene aspergepunten
120 g jonge bladspinazie
100 g gerookte zalm
60 g Brugge d'or blok
4 eieren
12-tal mooie muntblaadjes (4 takjes)
rasp van 1 citroen
olijfolie
peper en zout
Voor het beslag
100 g boekweitmeel
250 ml melk
2 eieren, losgeklopt
¼ tl zeezout
1 el zonnebloemolie
Mix alle ingrediënten voor het beslag samen glad in de blender. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan met antikleeflaag op een hoog vuur. Bak 4 à 6 dunne crêpes van het beslag. Houd warm onder aluminiumfolie.
Roerbak aspergepunten en bladspinazie samen gaar in een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout. Bak nadien 4 spiegeleitjes in dezelfde pan. Kruid ook met peper en zout.
Snijd de gerookte zalm in reepjes en hak de munt fijn.
Beleg elke pannenkoek met een spiegelei, aspergepunten, spinazie en gerookte zalm. Verdeel er citroenrasp en munt over.