Broodje met spek en Brugge Abdij Abt | Brugge kaas

Broodje met spek en Brugge Abdij Abt

 
 
2 pers.
15 min
  • 100 g volle platte kaas
  • 2 takjes dille
  • 8 dunne plakjes gezouten spek 
  • 1 plat broodje
  • 2 courgetten
  • 50 g Nazareth boter, eventueel gezouten
  • 4 plakken Brugge Abdij Abt
  • 8 pijpajuintjes
  • peper en zout
  1. Maak de saus door de platte kaas te mengen met versnipperde dille grof zout en peper.
  2. Bak de plakjes spek in de oven op een siliconen matje in de oven  bij 250° tot ze knapperig zijn.
  3. Snij het brood in 4 delen en rooster in de oven.
  4. Snij de courgetten in fijne plakjes en bak kort aan in wat boter met zout, je kan het zout vervangen door gezouten Brugge boter te gebruiken.
  5. Snij de broodjes open en vul met de kaas, ham, courgette, saus en pijpajuintjes

Tip: Gebruik een glutenvrij broodje om het recept glutenvrij te maken.

Smakelijk!