Dipsausje met Brugge Blomme | Brugge kaas

Dipsausje met Brugge Blomme

 
 
4 pers.
2 min

1. Dipsausje met Brugge Blomme

  • 100 g halfvette platte kaas
  • 100 g Brugse Blomme
  • 2 pijpajuintjes
  • 1/4 komkommer
  • enkele bieslookstengels, peper en zout

 

2. Dipsausje met Brugge Blomme met rauwkost

  • 20 g boter
  • 20 g bloem
  • 2,5 dl vleesbouillon
  • 1 eierdooier
  • 200 g Brugse Blomme
  • 1/5 l room, peper en zout

1.

Alle ingrediënten stevig mixen in de blender, behalve de bieslook.

Kruiden met peper en zout en daarna de versneden bieslookstengels toevoegen.

Serveren met rauwkost zoals bloemkoolroosjes, wortelen en bleekselder in julienne, tomaatjes, pijpajuintjes, enz…

 

2.

Een roux maken met de boter, de bloem, de bouillon en de room. Daarna de Brugse Blomme of Brigandkaas in kleine blokjes toevoegen. Kruiden met peper en zout. Vervolgens de eierdooier toevoegen. Koud serveren met rauwkost of warm serveren als saus bij een vleesgerecht.

 

Smakelijk!