Dipsausjes met Brugge Blomme | Brugge kaas

Dipsausjes met Brugge Blomme

 
 
4 pers.
2 min

1. Dipsausje met Brugge Blomme

  • 100 g halfvette platte kaas
  • 100 g Brugge Blomme
  • 2 pijpajuintjes
  • ¼ komkommer
  • enkele bieslookstengels
  • peper en zout

2. Dipsausje met Brugge Blomme met rauwkost

  • 20 g boter
  • 20 g bloem
  • 2,5 dl vleesbouillon
  • 1 eierdooier
  • 200 g Brugge Blomme
  • 1/5 l room
  • peper en zout

1. Dipsausje van Brugge Blomme

  1. Alle ingrediënten stevig mixen in de blender, behalve de bieslook.
  2. Kruiden met peper en zout en daarna de versneden bieslookstengels toevoegen.
  3. Serveren met rauwkost zoals bloemkoolroosjes, wortelen en bleekselder in julienne, tomaatjes, pijpajuintjes, enz…

2. Dipsausje met Brugge Blomme met rauwkost

  1. Een roux maken met de boter, de bloem, de bouillon en de room.
  2. De Brugge Blomme in kleine blokjes toevoegen.
  3. Kruiden met peper en zout.
  4. Vervolgens de eierdooier toevoegen.
  5. Koud serveren met rauwkost of warm serveren als saus bij een vleesgerecht.

Smakelijk!