Focaccia brood met Brugge Oud | Brugge kaas

Focaccia brood met Brugge Oud

 
 
4 pers.
45 min
  • 150g Brugge Oud gemalen
  • 3g verse gist
  • 200ml louw water
  • 500g pizzabloem
  • 75g Brugge boter
  • 1 TL grof zeezout of zoutvlokken
  • 3 sjalotten en basilicumblaadjes
  • De gist oplossen in louw water
  • De bloem in een ruime kom kneden met de opgeloste gist, 50g van de kaas en 25g gesmolten boter. Dit tot een elastisch deeg kneden en zo nodig nog wat water of bloem toevoegen en dan op een tochtvrije plaats 1 uur laten rijzen tot een verdubbeling in volume.
  • De oven op 200°C voorverwarmen.
  • Een ovenschaal beleggen met boterpapier.
  • Nu het deeg enkele malen door elkaar slaan en het geheel verdelen over de ovenschaal, 2cm dikte.
  • Met de vingertoppen gaatjes duwen in het deeg.
  • Dan de rest van de kaas mengen met de sjalot, het zout en 50g gesmolten boter.
  • Dit mengsel mooi verdelen over het deeg en gedurende 30 minuten bakken bij 200°C tot een mooie bruine kleur is bekomen.
  • Laten afkoelen en in stukken opdienen als snack met kersttomaatjes en basilicum.