Overslaan en naar de inhoud gaan
Home
Onze kazen
Onze recepten
Nieuws
Duurzaamheid en CO2
Van melk tot kaas
Kaasambassadeur
Contact
Facebook
Instagram
NL
EN
FR
ES
Back to overview
Gegrilde pladijs met Brugge Oud saus en snijbonen
Level
4 pers.
40 min
8 pladijsfilets
peper en zout
olijfolie
500 g gekookte krieltjes
30 g Brugge Boter ongezouten, in blokjes
sap van ½ citroen
bosje munt
halve bos peterselie
Voor de Brugge Oud saus
40 g Brugge Boter, ongezouten
40 g bloem
½ l groentebouillon
150 g Brugge Oud, korst verwijderd en in blokjes gesneden
sap van 1 citroen
zout
Maak eerst de saus. Smelt de Brugge Boter op middelhoog vuur en roer er de bloem door. Bak even mee.
Voeg er al kloppend de bouillon aan toe tot je een gladde saus bekomt. Roer er de Brugge Oud door en laat op zacht vuur smelten.
Werk de saus af met citroensap en kruid bij met zout. Houd warm tot gebruik.
Kook de snijbonen in 5 minuten beetgaar.
Kruid de pladijsfilets met peper en zout. Bak een drietal minuten op middelhoog vuur in een scheutje olijfolie.
Zet het vuur lager en draai de pladijs om. Schep de snijbonen en krieltjes bij de vis, leg er de klontjes boter op en giet er het citroensap bij.
Zet het deksel op de pan en laat nog een viertal minuten zachtjes garen.
Hak de munt en peterselie fijn en roer door de aardappelsalade. Kruid royaal bij met peper en zout. Verdeel over 4 borden.
Leg er de pladijsfilets op en lepel er de Brugge Oud saus over. Serveer.
Recept downloaden
Recept insturen
Gerelateerde recepten:
Hoofdgerecht
Lasagne met lamsvlees, Brugge Prestige en Brugge Oud
60 min
4 pers.
Hoofdgerecht
Visfilet met Brugge Jong en Brugge Oud
4 pers.
Smaakmakers
Visburger met Brugge Oud
45 min
4 pers.
Aperitief
Bladerdeeghapje met Brugge Abt & Brugge Oud
30 min
4 pers.
Aperitief
Brugge Oud met Brugse Zot
5 min
1 pers.
Hoofdgerecht
Plezant Krokante Venkelschelpen met Brugge Oud
40 min
2 pers.
Aperitief
Gougères met Brugge Oud
40 min
5 pers.
Smaakmakers
Gemarmerd bosbessenijs met krokant van Brugge Oud
20 min
4 pers.
Smaakmakers
Provençaalse kippenrolletjes met Brugge Oud
50 min
4 pers.
Lunch
Wrap met hummus en Brugge Oud
20 min
1 pers.
Lunch
Hamburger met Brugge Oud
20 min
1 pers.
Lunch
Brugge Oud martino
20 min
1 pers.