Gehaktbrood met champignons | Brugge kaas

Gehaktbrood met champignons

 
 
4 pers.
240 min
  • 150g Brugge boter

  • 120g champignons

  • 1 citroen

  • 150g magere fijne spekblokjes

  • 150g Brugge jong kaas gemalen

  • 3 sjalotten

  • 4 sneden meergranenbrood

  • 1 EL mosterdzaadjes

  • Zwarte peper

  • ½ TL zeezout

  • ½ TL tijm versnipperd

  • ½ TL korianderpoeder

  • 1 snuifje muskaatnoot

  • 500g rundergehakt

  • ¼ liter groentenbouillon

  • Rode bessenconfit

  • 1 vel boterpapier

  • 1 taartvorm

 

  1. De sjalotten fijn snijden en deze samen met het spek even laten fruiten in 50g boter.

  2. Het brood met korst in blokjes snijden en toevoegen aan het spekmengsel, even laten meebakken en blussen met de groentenbouillon.

  3. Dit 15 minuten van het vuur laten trekken.

  4. Dan dit mengsel mengen met het gehakt, de kaas, de mosterdzaadjes, tijm, korianderpoeder, 100g gesmolten boter, muskaatnoot, peper en zout.

  5. De champignons in schijfjes snijden, bedruipen met citroen en toevoegen aan het mengsel.

  6. Een taartvorm beleggen met een boterpapier en hierop het mengsel storten.

  7. Dit bakken in een voorverwarmde oven gedurende 75 minuten bij 200°C.

  8. In de koelkast nog minimum 2 uur laten opstijven en opdienen met sla, confit en olijfolie.