Gentse kippensoep met ham en Brugge Oud | Brugge kaas

Gentse kippensoep met ham en Brugge Oud

 
 
4 pers.
45 min
  • 1 prei
  • 1 wortel
  • 1 groene selder
  • 3 el Nazareth Boter
  • 1 l kippenbouillon
  • 15 cl blond bier van hoge gisting (bv. Brugse Tripel, Watou Tripel, Ename...)
  • 150 g gekookte ham
  • 200 g Brugge Oud
  • cayennepeper en zout
  1. De groenten fijn snijden en stoven in de Nazareth Boter.
  2. De kippenbouillon en het bier eraan toevoegen en
  3. ± 30 min. laten koken.
  4. Kruiden met cayennepeper en zout.
  5. De ham en de Brugge Oud in kleine blokjes snijden en in een soepterrine doen samen met de room.
  6. De kokende bouillon eraan toevoegen.

Tip: Gebruik glutenvrije kippenbouillon om het recept glutenvrij te maken

Smakelijk!