Gentse kippensoep met ham en Brugge Oud | Brugge kaas

Gentse kippensoep met ham en Brugge Oud

 
 
4 pers.
45 min
  • 1 liter kippenbouillon
  • 15 cl blond bier van hoge gisting (bv. Brugse Tripel, Watou Tripel, Ename)
  • 1 prei
  • 1 wortel
  • 1 groene selder
  • 150 g gekookte ham
  • 200 g Brugge Oud kaas
  • 15 cl room
  • cayennepeper en zout
  1. De groenten fijn snijden en stoven in de Nazareth boter.
  2. De kippenbouillon en het bier eraan toevoegen en
  3. +/- 30 minuten laten koken.
  4. Kruiden met cayennepeper en zout.
  5. De ham en de Brugge Oud in kleine blokjes snijden en in een soepterrine doen samen met de room.
  6. De kokende bouillon eraan toevoegen.

Tip: Gebruik glutenvrije kippenbouillon om het recept glutenvrij te maken

Smakelijk!