Gevulde vijgen met Brugge Blomme | Brugge kaas

Gevulde vijgen met Brugge Blomme

 
 
4 pers.
30 min

 

  • 4 sneden rauwe ham
  • 4 vijgen, steelaanzet verwijderd
  • 160 g Brugge Blomme, zonder korst
  • 2 tl balsamicocrème
  • 4 blaadjes salie, fijngehakt
  • zwarte peper en zout
  • 40 g walnoten
  • 15-tal blauwe druiven
  • 80 g jonge slablaadjes
  • 3 el olijfolie
  • 2 el balsamico-azijn
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Leg de sneden ham naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif in de oven en bak in 5 à 7 minuten krokant. Neem uit de oven en laat op keukepapier afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Verwarm de grill voor.
  • Snijd de vijgen bovenaan in, maar niet helemaal door. Snijd de kaas in repen en leg in de inkepingen van de vijgen. Verdeel er de balsamicocrème en gehakte salie over. Kruid royaal bij met peper en zout.
  • Zet de vijgen onder de grill voor 5 à 10 minuten, tot de kaas gesmolten is en licht goudbruin kleurt.
  • Maak intussen het slaatje. Hak de walnoten en halveer de druiven. Meng met de slablaadjes en hussel met olijfolie en azijn. Kruid bij met peper en zout.
  • Verdeel het slaatje over 4 borden. Zet er telkens een vijg op. Werk af met snippers gedroogde ham.