Kalfsvlees met Brugge Blomme | Brugge kaas

Kalfsvlees met Brugge Blomme

 
 
4 pers.
45 min
  • 4 dikke plakken Brugge blomme met de korst eraan
  • 4 plakken gekookte ham
  • 4 stukken kalfsvlees van 10X10cm en 3cm dik
  • 2 grote opgelegde augurken
  • 75g Brugge boter
  • Grof zeezout
  • Zwarte peper uit de molen
  • 4 tomaatjes
  • 4 aardappelen
  • 100g kruidenboter
  • 3 EL bloem
  • 3 eieren
  • 3 EL panko

Het kalfsvlees voor 4/5 doorsnijden en openvouwen.

De eieren loskloppen met flink wat peper en zout en het vlees hiermee langs de binnenkanten insmeren.

Dan beleggen met ham en kaas en een snede augurk.

Maak de buitenkanten vast met stokjes en haal het vlees door: de bloem, vervolgens de rest van het eimengsel en dan de panko.

Deze dan 5 minuten stevig aanbakken in boter en eens 10 minuten in een oven bij 180°C zetten.

De aardappelen koken met de schil eraan.

Het vlees warm opdienen met de aardappelen met een stuk kruidenboter erop en tomaat en ajuintjes.