Knol en wortelgroenten met Brugge Dentelle en Brugge Apero Mosterd/Fenegriek | Brugge kaas

Knol en wortelgroenten met Brugge Dentelle en Brugge Apero Mosterd/Fenegriek

 
 
4 pers.
15 min

Salade

  • 1 koolrabi
  • 2 wortels
  • ¼ knolselder
  • 1 pastinaak
  • 1 rammenas
  • 100 g Brugge Dentelle, kubusjes
  • 100 g Brugge Apero Mosterd/Fenegriek, kubusjes
  • 1 stuk groene selder
  • 2 takjes lavas
  • 1 stengel platte peterselie
  • 10 pijpajuintjes
  • citroenschilraspsel van ½ citroen
  • 1 takje dille

Dressing

  • 1 tl citroenschil
  • citroenraspel
  • enkele rode vruchten
  • 100 ml olijfolie
  • 1t l maanzaad
  • peper en zout
  • 100 g Brugge Dentelle
  1. Schil de koolrabi, wortels, knolselder, pastinaak en rammanas en snij in dunnen reepjes met de mandoline.
  2. Schik alles op een bord en overstrooi met de in stukjes versneden selder, lavas, peterselie, pijpajuintjes, dille en een beetje citroenraspel.
  3. Doe alle ingrediënten van de dressing in een blender en lepel de saus over de groenten.
  4. Werk af met de blokjes Brugge Dentelle en Brugge Apero Mosterd/Fenegriek.

Smakelijk!