Komkommer met Brugge Belegen | Brugge kaas

Komkommer met Brugge Belegen

 
 
4 pers.
60 min
  • 50 g rijst
  • 50 g erwtjes
  • 40 g gezouten spek in blokjes
  • 60 g Dixmuda Boter
  • 2 sjalotten
  • 1 ui 
  • 200 g lamsgehakt 
  • 2 dikke komkommers
  • grof zeezout
  • 2 tomaten
  • ¼ l vlees bouillon
  • 4 sneetjes Brugge Belegen 
  • peper en zout
  1. Kook de rijst en de erwten gaar
  2. De spekblokjes bakken in de boter, versnipperde sjalot, ui  daarna voeg je gehakt toe en bak al roerend aan.
  3. Was de komkommers, halveer ze, hol uit en bestrooi met grog zeezout.
  4. Snij het uitgelepelde gedeelte van de komkommer fijn samen met de ontvliesde en ontpitte tomaat. Meng dit alles met de rijst, de gegaarde erwten en het gehakt mengsel.
  5. Vul de komkommers op met het mengsel.
  6. Verhit de bouillon in een ovenschaal dan pas de komkommer in de schaal schikken.
  7. Snij de kaas in reepjes en leg over het gehaktmengsel.
  8. Leg alles in een voorverwarmde oven van 160° en laat gedurende 30 min bakken

Smakelijk!