- Verhit de oven voor op 180 °C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er de sneden bacon op.
- Bak 10 minuten in de voorverwarmde oven tot de bacon gedroogd en krokant is.
- Laat afkoelen en verkruimel.
- Maak nu de remoulade. Snijd de Comtesse, granny smith en knolselder in fijne reepjes (julienne).
- Doe in een slakom en meng met het citroensap.
- Mix in een keukenrobot de mayonaise, yoghurt, mosterd en het grootste deel van de kervel tot een gladde saus. Kruid naar smaak bij met peper en zout.
- Meng de saus door de groenten en zet koel weg tot gebruik.
- Verhit een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
- Dep de coquilles droog en bak ze aan beide zijden kort goudbruin in de pan.
- Verdeel de remoulade over 4 borden.
- Leg er telkens 2 coquilles bij.
- Verdeel de verkruimelde bacon over de coquilles.
- Werk af met wat extra plukjes kervel.
Tip: serveer voor een feestelijk effect in de schelp. Deze kan je verkrijgen bij je vishandelaar.
Smakelijk!