Miniquiches met Brugge Blomme en pompoen
Ingrediënten (voor 6 miniquiches)
- 50 g pompoen
- 1 klein stronkje witlof
- 1 ei
- 200 ml room
- 1 mespunt piment
- peper en zout
- 100 g Brugge Blomme
- 5 vellen filodeeg
- 40 g Brugge Boter
- 6 kleine takjes rozemarijn
- uienkonfijt, voor erbij
- Snijd de pompoen in kleine blokjes en het witlof in reepjes.
- Klop het ei los met de room, en kruid met piment, peper en zout.
- Snijd de Brugge Blomme in blokjes en meng met de groenten. Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Smelt de Brugge Boter en vet er een muffinblik mee in. Snijd elk vel filodeeg in 4 vierkanten. Besmeer elk vierkant met boter en leg telkens 3 vierkanten overhoeks op elkaar in de 6 muffinvormpjes.
- Bestrijk de uitstekende hoekjes nog eens extra met boter. Verdeel er de groenten en Brugge Blomme over. Vul met het ei-roommengsel. Steek in het midden van elke quiche een takje rozemarijn. Schuif het muffinblik in de oven en bak in 30 minuten goudbruin en gaar.
- Laat licht afkoelen en serveer met uienkonfijt.
Vooraf voor te bereiden
De quiches kunnen volledig vooraf bereid worden. Schuif ze voor het serveren nog 5 minuten in de oven om licht op te warmen.
Smakelijk!