Oesterzwamschotel met Brugge Belegen | Brugge kaas

Oesterzwamschotel met Brugge Belegen

 
 
4 pers.
30 min
  • 4 plakken Brugge belegen
  • 150 gr spekreepjes
  • 500 gr oesterzwammen
  • 1 kg aardappelen
  • Brugge Boter ongezouten
  • Een scheutje porto
  • 1 potje zure room
  • 1 el mosterd
  • 1 grote ui
  • Verse rozemarijn en tijm
  • Zwarte peper van de molen en zout
  • Stoom de aardappelen net niet gaar.
  • Fruit intussen de fijngehakte  ui aan in Brugge Boter ongezoutenen voeg de spekreepjes
  • toe, de gewassen en in reepjes gesneden oesterzwammen toevoegen.
  • Het vuur verhogen en kruiden met versgemalen zwarte peper, zout, rozemarijn en tijm.
  • Blussen met een scheut porto en wanneer de alcohol wat is verdampt de zure
  • room toevoegen.
  • De mosterd door de paddestoelen mengen en rustig laten inkoken.
  • Intussen bakken we de aardappelen krokant in Brugge Boter ongezouten en we kruiden ze met zout en de peper.
  • Doe de aardappelen in een beboterde ovenschotel en overgiet met het paddestoelmengsel.
  • Leg de plakjes Brugge belegen over de bereiding en laat gratineren onder de grill.