Overslaan en naar de inhoud gaan
Home
Onze kazen
Onze recepten
Nieuws
Duurzaamheid en CO2
Van melk tot kaas
Kaasambassadeur
Contact
Facebook
Instagram
NL
EN
FR
ES
Back to overview
Pizza met peer en Brugge Blomme
Level
2 pers.
30 min
200 g Brugge Blomme
2 peren
50 g walnoten
1 rol kant-en-klaar pizzadeeg
2 tl perenstroop
blaadjes van een 10-tal takjes tijm
handvol veldsla
olijfolie
zwarte peper van de molen
Verwarm de oven voor op 250°C, met de bakplaat er al in.
Snijd de Brugge Blomme in blokjes. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd ook in blokjes. Hak de walnoten grof.
Leg het pizzadeeg op een bakpapier.
Beleg het pizzadeeg met Brugge Blomme, peer en walnoten.
Roer wat in de perenstroop en schep er hier en daar een beetje perenstroop tussen het pizzabeleg.
Bestrooi met tijmblaadjes en kruid royaal met zwarte peper van de molen.
Schuif de pizza met het bakpapier op de voorverwarmde bakplaat, en bak in 10 à 15 minuten goudbruin.
Garneer met veldsla en besprenkel met olijfolie.
Tip: gebruik glutenvrij pizzadeeg om het recept glutenvrij te maken.
Klaar is Kaas!
Recept downloaden
Recept insturen
Gerelateerde recepten:
Voorgerecht
Kiplekkere risotto met Brugge d'Or. Nog heerlijker de dag nadien.
60 min
4 pers.
Hoofdgerecht
De Koninklijk Gevulde Paprika tot aan de rand … en doe er dan nog een schepje bovenop.
45 min
2 pers.
Voorgerecht
Groene Peter Pancakes - Plezier met Turkse courgettepannenkoek
20 min
4 pers.
Hoofdgerecht
Plezant Krokante Venkelschelpen met Brugge Oud
40 min
2 pers.
Hoofdgerecht
Cannello-ni? Cannello-wel!
45 min
4 pers.
Hoofdgerecht
Vurig & Zoet: Croque BBQ Kip met Brugge Jong
15 min
2 pers.
Hoofdgerecht
Zongevulde kip met pastasalade en Brugge d'Or
45 min
4 pers.