Pladijs gegrild met Brugge Dentelle Caractère saus | Brugge kaas

Pladijs gegrild met Brugge Dentelle Caractère saus

 
 
4 pers.
30 min
  • 150 g Brugge Dentelle Caractère
  • 4 pladijzen
  • tijm
  • 50 g Brugge Boter, ongezouten
  • peper en zout

Voor de roux

  • 40 g bloem
  • 40 g Brugge Boter, ongezouten
  • ½ l volle melk
  • nootmuskaat
  • citroen
  • peper en zout
  1. Verwarm de oven voor op 180°
  2. Maak de roux met bloem, boter en melk
  3. Snij de Brugge Dentelle Caractère in stukjes en voeg toe aan de roux. Voeg peper, zout en nootmuskaat toe en roer tot een gladde saus. Voeg eventueel een klein beetje citroen toe naar eigen smaak.
  4. Snij de snijbonen in lange smalle stukken en kook ze beetgaar en licht gezouten water.
  5. Snij de pladijzen in moten en plaats ze in een ovenschotel met boter onder de grill in een voorverwarmde oven. Kruid af met peper, zout en tijm. Let goed op de pladijzen want ze zijn snel gaar in de oven.
  6. Dien de pladijs op samen met de snijbonen, de weelderige saus en een stukje citoen.

Smakelijk!