Overslaan en naar de inhoud gaan
Home
Onze kazen
Onze recepten
Nieuws
Duurzaamheid en CO2
Van melk tot kaas
Kaasambassadeur
Contact
Facebook
Instagram
NL
EN
FR
ES
Back to overview
Spitskoolsalade met Brugge Oud
Level
2 pers.
30 min
½ spitskool (niet al te groot)
1 appel
10 blaadjes Thaise basilicum (heeft een anijsachtige smaak) of dragon
2 el fijngehakte pistachenoten
125 g Brugge Oud, sneetjes
Dressing
1,5 el appelazijn
2 el olijfolie
0,5 tl mosterd
1 tl honing
peper en zout
Snij de spitskool in fijne reepjes.
Schil de appel, snijd hem in vieren en verwijder het klokhuis. Snij de partjes in plakjes.
Meng de spitskool en appelplakjes in een kom.
Snij de basilicum in fijne reepjes en meng ze door de salade.
Klop de ingrediënten voor de dressing krachtig door elkaar. Roer ze door de salade en breng op smaak met peper en zout.
Snij de sneetjes Brugge Oud in fijne reepjes
Bestrooi de salade met de gehakte pistachenoten en Brugge Oud.
Klaar is kaas!
Recept downloaden
Recept insturen
Gerelateerde recepten:
Voorgerecht
Salade van lentegroentjes en Brugge Jong
45 min
4 pers.
Hoofdgerecht
Lasagne met lamsvlees, Brugge Prestige en Brugge Oud
60 min
4 pers.
Hoofdgerecht
Visfilet met Brugge Jong en Brugge Oud
4 pers.
Smaakmakers
Visburger met Brugge Oud
45 min
4 pers.
Voorgerecht
Kiplekkere risotto met Brugge d'Or. Nog heerlijker de dag nadien.
60 min
4 pers.
Hoofdgerecht
Pittige Prestige. Ay, chihuahua! Pittige chili sin carne wraps.
120 min
2 pers.
Aperitief
Bladerdeeghapje met Brugge Abt & Brugge Oud
30 min
4 pers.