Spitskoolsalade met Brugge Oud | Brugge kaas

Spitskoolsalade met Brugge Oud

 
 
2 pers.
30 min
  • ┬Ż spitskool (niet al te groot)
  • 1 appel
  • 10 blaadjes Thaise basilicum (heeft een anijsachtige smaak) of dragon
  • 2 el fijngehakte pistachenoten
  • 125 g Brugge Oud, sneetjes

Dressing

  • 1,5 el appelazijn
  • 2 el olijfolie
  • 0,5 tl mosterd
  • 1 tl honing
  • peper en zout
  1. Snij de spitskool in fijne reepjes.
  2. Schil de appel, snijd hem in vieren en verwijder het klokhuis. Snij de partjes in plakjes.
  3. Meng de spitskool en appelplakjes in een kom.
  4. Snij de basilicum in fijne reepjes en meng ze door de salade.
  5. Klop de ingredi├źnten voor de dressing krachtig door elkaar. Roer ze door de salade en breng op smaak met peper en zout.
  6. Snij de sneetjes Brugge Oud in fijne reepjes
  7. Bestrooi de salade met de gehakte pistachenoten en Brugge Oud.

Klaar is kaas!