Overslaan en naar de inhoud gaan
Home
Onze kazen
Onze recepten
Nieuws
Duurzaamheid en CO2
Van melk tot kaas
Kaasambassadeur
Contact
Facebook
Instagram
NL
EN
FR
ES
Back to overview
Wafels met Brugge Geraspt en gekaramalliseerde appels
Level
6 pers.
120 g bloem
1 tl bakpoeder
3 el kristalsuiker
1 tl kaneel
100 g Brugge Geraspt
1 ei
250 ml volle melk
60 ml zonnebloemolie
Voor de appels
4 appels
een klontje Brugge Boter
4 el kristalsuiker
sap van 1/2 citroen
Om te serveren (optioneel)
vanille-ijs of slagroom
Verwarm het wafelijzer voor op de hoogste stand.
Meng bloem, bakpoeder, suiker en kaneel met Brugge Geraspt.
Roer in een andere kom het ei los met melk en olie.
Giet het melkmengsel al kloppend geleidelijk aan bij de droge ingrediënten tot de bloem volledig opgenomen is.
Bak van het beslag 6 wafels in het wafelijzer. Laat ze licht afkoelen op een rooster.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in partjes.
Smelt een klontje Brugge Boter in een pan en bak er de appelpartjes in aan.
Strooi er de suiker over eens de appels zacht worden en laat smelten. Blus met citroensap en laat karamelliseren.
Serveer de wafels met de gekaramelliseerde appels en eventueel een bolletje vanille-ijs of slagroom.
Recept downloaden
Recept insturen
Gerelateerde recepten:
Hoofdgerecht
Karnemelkstampers met Brugge Geraspt, zachtgekookt ei en gerookte forel
4 pers.