Geroosterde groenten met granaatappel en Brugge d'Or
4 pers.
45 min
10 wortels
12 krieltjes
4 sjalotten
1 clementine
2 teentjes look
3 el olijfolie
peper en zout
4 sneden Brugge d’Or, in 4 gesneden
4 sneden gerookt spek
100 g granaatappelpitjes
Voor de rucolaroom
100 g zure room
50 g rucola
2 el citroensap
snuifje zeezout
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Schil de wortels en snijd in lange repen. Was de krieltjes en snijd ze telkens in 3 plakken. Maak de sjalotten schoon en snijd in vier. Was de clementine en snijd in schijfjes. Pers de look.
Leg de groenten en clementineschijfjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Verdeel er look en olijfolie over en kruid met peper en zout.
Snijd de Brugge d’Or sneden in vier en drapeer tussen de groenten.
Schuif de bakplaat 25 minuten in de oven.
Leg de sneetjes spek naast elkaar op een tweede met bakpapier beklede bakplaat en schuif 10 minuten in de oven tot goudbruin en krokant.
Maak intussen de rucolaroom door alle ingrediënten samen te mixen.