Gratis Kaasmarkt in Brugge in samenwerking met Brugge Kaas | Brugge kaas

Gratis Kaasmarkt in Brugge in samenwerking met Brugge Kaas

Elk jaar vallen er heel wat nieuwigheden en verrassende smaken te ontdekken op de Kaasmarkt in Brugge. Niet verwonderlijk als je gratis kan proeven van meer dan 100 soorten kaas aan tientallen kraampjes uit binnen- en buitenland. Brugge is het trefpunt voor de lekkerste kazen uit België, Nederland, Frankrijk, Italië, Zwitserland en meer. 

Bovenop de proeverijen maakt de randanimatie voor jong en oud er een gezellige uitstap van voor het hele gezin. Terwijl de allerjongsten van onze uitgebreide kinderanimatie genieten, ontdekken de volwassenen welke lekkere bieren en wijnen bij al die kazen horen. 

Uitkijken wordt het ook dit jaar naar welke topchef de jaarmarkt officieel mag openen. Deze topchef gaat dan een heel jaar lang aan de slag met de producten van Brugge Kaas. In 2016 werd Jürgen Aerts verkozen tot Chef van de Kaasmarkt. Je vindt dus het hele jaar bereidingen van Brugge Kaas op het menu van zijn toprestaurant Kok au Vin. 

De Kaasmarkt van Brugge wordt georganiseerd door vzw Brugge Kaasmarkt. De opbrengsten van de vzw worden geschonken aan het goede doel. Deze steun is mede mogelijk dankzij de vrijstelling van taks die de stad Brugge verleent voor het gebruik van de locatie.

De Kaasmarkt in Brugge vindt telkens op de eerste zondag van de maand september plaats. De komende editie zal hoogstwaarschijnlijk verhuizen naar het Beursplein door de onbeschikbaarheid van 't Zand.

Share page with AddThis