De allereerste editie van de Great Bruges Marathon zullen de lopers niet snel vergeten. Hotel- en toerismeschool Spermalie verwende alle sportievelingen immers met een bordje vol lekkers om terug op krachten te komen. Daarop lag ook een bavarois van Brugge Oud, een heerlijke smeuïg hapje dat Hotelschool Spermalie ook meteen de titel van ambassadeur van de kaasmarkt opleverde.
Ingrediënten voor 15 personen:
Voor de bavarois
150 gr geraspte Brugge Oud
15 cl melk
10 cl room
3 gelatineblaadjes
Peper en zout
Voor de toast
1 snede tramazonebrood
50 gr Brugge boter
Voor de garnituur
60 gr mosterzaad geel
400 gr water
80 gr sushiazijn
12 gr suiker
4 gr zout
Voor de kaaskoekjes
100 gr Brugge Oud
20 gr Mycryo (cacaoboter)
Bereiding
De bavarois
Rasp de Brugge Oud
Week de gelatineblaadjes in koud water
Doe de melk in een pot en breng aan de kook
Voeg de geraspte kaas toe en mix fijn
Voeg de uitgeperste gelatineblaadjes toe
Voeg al mixend de room toe
Breng op smaak met peper en zout
Giet de bavarois in de vormen en laat opstijven in de koelkast of diepvriezer
De toast
Verhit de boter
Steek ronde vormen uit het brood
Smeer beide kanten van de broodjes in met de boter
Bak de toastjes goudbruin
Laat daarna afkoelen op een rooster
De garnituur
Voeg alles samen in een kookpot en breng aan de kook
Laat zachtjes garen tot alle vocht verdwenen is en zet in de koelkast
Het kaaskoekje
Rasp de kaas en meng met de cacaoboter
Verdeel deze mengeling op een bakmatje
Bak goudgeel af in een over op 180 graden
Laat afkoelen en breek het in stukken
Afwerking
Haal de bavarois uit de vorm en plaats op de toast
Werk af met mosterzaadjes, het kaaskoekje en een takje kervel