Ambassadeur Kaasmarkt 2015 | Brugge kaas

Ambassadeur Kaasmarkt 2015

25 feb 2016

Na topchef Philippe Serruys van restaurant De Gouden Harynck als  Ambassadeur Kaasmarkt 2013, hadden we topchef Patrick Devos van het gelijknamige restaurant, als Ambassadeur Kaasmarkt 2014.


Voor 2015 heeft topchef Flip Claeys van het sterrenrestaurant De Jonkman toegezegd om de titel van Kaasambassadeur 2015 te dragen.
"Filip Claeys behoort tot een generatie jonge chefs die nogal eens vaak, maar daarom niet altijd terecht, als rock ’n roll wordt omschreven. Filip denkt ook makkelijk buiten het vierkant. Zijn keuken is origineel en authentiek en niet bepaald mainstream. Maar chef noch keuken hebben iets stoers of ruigs. Kenmerken die nogal makkelijk met Stones en andere rollende rockers geassocieerd worden. Filip heeft echter ook een apart karakter én persoonlijkheid. Maar die doen beide eerder denken aan een introverte, minzame jazz saxofonist. Meer een weemoedige tenorsax dan een schetterende altsax. Met zachte, energiek vloeiende tonen, prikkelend, met knipoog én boodschap. Maar ook altijd zichzelf relativerend. Nooit zwevend en altijd met beide voeten op de grond. Een keukenchef is voor hem het mooiste beroep ter wereld. Niets meer, maar ook niets minder."