Overslaan en naar de inhoud gaan
Home
Onze kazen
Onze recepten
Nieuws
Duurzaamheid en CO2
Van melk tot kaas
Kaasambassadeur
Contact
Facebook
Instagram
NL
EN
FR
ES
Back to overview
Zoete aardappelnestjes met Brugge Belegen
Level
4 pers.
40 min
1 zoete aardappel
½ rode ui
1 snede Brugge Belegen
¼ tl currypoeder
¼ tl kurkuma
1/8 tl chilipoeder
1 el olijfolie + extra om de vorm in te vetten
4 eieren
peper en zout
klein bosje bieslook, fijngehakt
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Schil de zoete aardappel en rasp fijn. Maak de ui schoon en hak fijn. Snijd de Brugge Belegen in dunne reepjes.
Meng de aardappelrasp met ui, Brugge Belegen, currypoeder, kurkuma, chilipoeder en olijfolie.
Vet een muffinblik goed in met olijfolie.
Verdeel het zoete aardappelmengsel over de holten en druk goed aan. Maak ook opstaande randen, zodat er een nestje ontstaat.
Bak 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Breek in elk nestje een ei en kruid me peper en zout.
Bak nog 8 minuten tot de eieren gestold zijn.
Garneer met bieslook.
Klaar is Kaas!
Recept downloaden
Recept insturen
Gerelateerde recepten:
Voorgerecht
Kiplekkere risotto met Brugge d'Or. Nog heerlijker de dag nadien.
60 min
4 pers.
Hoofdgerecht
De Koninklijk Gevulde Paprika tot aan de rand … en doe er dan nog een schepje bovenop.
45 min
2 pers.
Voorgerecht
Groene Peter Pancakes - Plezier met Turkse courgettepannenkoek
20 min
4 pers.
Hoofdgerecht
Plezant Krokante Venkelschelpen met Brugge Oud
40 min
2 pers.
Hoofdgerecht
Cannello-ni? Cannello-wel!
45 min
4 pers.
Hoofdgerecht
Vurig & Zoet: Croque BBQ Kip met Brugge Jong
15 min
2 pers.
Hoofdgerecht
Zongevulde kip met pastasalade en Brugge d'Or
45 min
4 pers.