Milcobel Kaas wint 5 medailles op de World Cheese Awards | Brugge kaas

Milcobel Kaas wint 5 medailles op de World Cheese Awards

14 nov 2022

Op de 34e editie van de World Cheese Awards die op woensdag 2 november 2022 plaatsvonden in het International Convention Centre van Wales onderscheidde Milcobel kaas zich van de 4434 inzendingen uit 42 landen en werd beloond met liefst 2 gouden, 2 zilveren en 1 bronzen medaille. ​

Het grootste en meest geliefde Belgische kaasmerk, Brugge kaas, ging met 4 medailles aan de haal. Een mooie erkenning door kaasexperts uit de ganse wereld voor de superieure kwaliteit en smaak die het Brugge kaas gamma kenmerkt. Brugge kaas staat niet enkel voor vakmanschap waar kazen met veel passie worden gemaakt, maar is op en top Belgisch, van melk tot kaas ​ waarbij de lokale weidemelk afkomstig is van melkveehouders die lid zijn van de coöperatie van Milcobel. Brugge d’Or (what’s in a name) behaalde goud, Brugge Prestige en Brugge Comtesse (een kaas die bestemd is voor export) kregen een zilveren medaille, en Brugge Oud werd bekroond met een bronzen medaille.

Ook Milcobels Fourme au Sauternes werd beloond met een gouden medaille. De Fourme au Sauternes is een heerlijk smeuïge verrassende blauwschimmelkaas, te vinden bij de kaasspeciaalzaak . ​ Deze smaakvolle en feestelijke topper ontstaat wanneer zoute Fourme d’Ambert – een traditionele, cilindervormige blauwaderkaas uit de Auvergne –in zoete Sauterneswijn wordt ondergedompeld. Het unieke resultaat is een zoet-zoute combinatie die ondertussen meer dan twintig jaar volgens hetzelfde recept bij Milcobel wordt bereid.

Meer weten: brands@milcobel.com