Brugge Kaas: onze inspiratie wandelroute! | Brugge kaas

Brugge Kaas: onze inspiratie wandelroute!

Aangezien ook alle Brugge Kaas - fans momenteel vaak hun wandelschoenen aantrekken, brengen we jullie alvast even wat inspiratie.

 

Brugge Kaas-plankje van Meat Boutique - Ezelstraat 39, 8000 Brugge

Een last minute kaasschotel van de bovenste plank vind je bij Meat Boutique. Deze kwaliteitsslagerij & traiteur stelde een kaasplankje van Brugge Kaas, Brugge Boter en Brugse beschuitjes samen. Voor alle kaasliefhebbers in de familie!

 

Croque o ‘clock bij Cropains - Geldmuntstraat 21, 8000 Brugge

Voor een gloednieuw foodconcept rond croque-monsieurs koos zaakvoerder Dries Rabaeys enkel ingrediënten van het hoogste niveau: brood van Stefan Destrooper, koffie van Carantos in Blankenberge en… Brugge Kaas! Die laatste verwerkte Dries in alle klassieke tosti’s op de menukaart. Voor de durvers legt hij ook een ‘Bacon, please’, ‘Dutch cod’ of ‘Flemisch goat’ onder de grill.

 

Kaastastings & schotels bij Diksmuids Boterhuis - Geldmuntstraat 23, 8000 Brugge

Brugge is een stad vol tradities. En daar hoort een bezoekje aan het oudste kaaswinkeltje van Brugge bij. Pik een van hun verrukkelijke tastings met Brugge Kaas en bijpassende Belgische bieren mee en bestel snel een jouw kaasschotel.

 

Frietjes met Brugge Oud bij de Potato Bar - Sint-Amandsstraat 31, 8000 Brugge

Bier, vers gesneden frietjes en Brugge Kaas, kortom het beste van de Belgische keuken weet de Potato Bar te combineren in al hun huisgemaakte lekkernijen. Bovenaan onze must-trylijst deze winter? Homemade kaaskroketten van Brugge Kaas en een frietje met Old Bruges, een topping van Brugge Oud, mosterdkers en spek.

 

Gouden kaastafeltips bij Kaashuys Den Hof - Jozef Suvéestraat 6, 8000 Brugge

Na een wandeling in het Koningin Astridpark word je hartelijk ontvangen in kaaswinkel Kaashuys Den Hof. Ervaren kaasmeester Olivier laat je met plezier kennismaken met het assortiment Brugge Kaas en geeft je gouden tips voor een kaasschotel die heel wat hmm-geluiden oplevert.

 

Afsluiter ‘De Brugsen' van Slagerij Ranson - Gistelsesteenweg 602, 8200 Brugge

Aan het einde van de Brugge Kaas route houden we halt bij Kristof en Valerie van Slagerij Ranson. Dit slagerskoppel combineert kwaliteitsproducten in heerlijke gerechten, zoals het varkenshaasje 'De Brugsen' met Brugge Oud. De perfecte afsluiter van een kaasmidabele wandeldag.