Fruit en Brugge Oud: het perfecte huwelijk! | Brugge kaas

Fruit en Brugge Oud: het perfecte huwelijk!

15 jun 2021

Zo lekker smaken fruit en oude kaas samen

ciabatta.jpg

Kaas en fruit begrijpen elkaar écht goed. Ze balanceren elkaars smaken moeiteloos uit en tillen de ander naar een hoger niveau. Aarzel dus niet om dit gouden duo ook in jouw keuken samen te laten werken. Van een lichte lunch tot een decadent dessert: gerechten met fruit en kaas smaken altijd!

De zomer is het seizoen van lichte maaltijden en frisse desserts. Maar als kaasliefhebber wil je natuurlijk ook je dagelijkse portie kaas niet opgeven. Gelukkig kun je ook met fruit en een zomerse maaltijd op tafel toveren. En die smaakt nog veel lekkerder als je er samen met vrienden en familie van geniet.

potje_0.jpg

Frisse broodjes

De belangrijkste ontmoetingsplaats voor fruit en kaas is op de boterham. Denk bijvoorbeeld aan het klassieke boke met kaas en confituur. Daar waren we als kind al zot van en dat blijft smaken tot op vandaag. Zeker als je er een twist aan geeft en er zo een onwaarschijnlijk smaakbommetje van maakt. Wij beleggen ons . Dat is niet alleen superlekker, maar ook supergezond. Er gaan namelijk ook walnoten, witloof en verse vijgen tussen dit broodje. Zo heb je alles binnen dat je nodig hebt om ook in de namiddag het beste van jezelf te geven.

Lekker zuiders zijn ook deze . Hapjes met ham en meloen zijn natuurlijk al jaar en dag populair in Italië en ver daarbuiten, maar door ze te combineren met de pittige smaak van Brugge Oud en een krokante ciabatta, krijg je een heel ander gerecht. Afwerken doe je met een beetje munt en pompoenpitten. Dit broodje is heerlijk voor een snelle lunch, maar kan ook zo als hapje op tafel worden gezet.

notenbrood_0.jpg

Kaas op je ijsje

En na een gezonde, fruitige lunch verdien je een al even fruitig dessert. Ook in je nagerecht kun je moeiteloos kaas verwerken. In eerste instantie door een klassieke kaastaart te bakken - al vind je daar de volle, pittige smaak van kwaliteitskaas niet in terug. En die wil je als kaasliefhebber zelfs in de zoetste gerechten proeven.

Met dit verrassende krijg je die dubbel en dik. Deze klassieker met een twist is zalig verfrissend in de zomer. De smaak van het huisgemaakte ijs en de verse bessen staat in schril contrast met die van het krokante, zoute kaaskoekje bovenop. Je smaakpapillen zullen niet weten wat ze meemaken, maar gaan er ongetwijfeld van genieten.

bosbessenijs.jpg

Kaas bij het kampvuur

En het kan nog origineler! Met onze , bijvoorbeeld. Voor wie niet regelmatig rond een kampvuur zit en niet weet wat s’mores zijn: dat zijn Amerikaanse snacks die bestaan uit twee koekjes met een gesmolten marshmallow ertussen. Ook op kinderfeestjes en -kampen bij ons zie je dit tussendoortje steeds vaker opduiken bij het kampvuur. Het is dan ook ontzettend lekker.

Maar niet zo lekker als onze . Hiervoor bak je eerst enkele simpele koekjes van Brugge Oud en oploskoffie. Die beleg je met een plakje pure chocolade, een marshmallow en een royale portie veenbessencompote. Even onder gril en je dessert is klaar.

Dankzij je gril heb je zelfs geen kampvuur meer nodig om van deze s’mores te genieten. Maar laat dat je niet tegenhouden om desalniettemin de vuurkorf in lichterlaaie te zetten en te genieten van de vlammen, het gezelschap en de smaak van Brugge Oud. De zomer kan heerlijk zijn, toch?

smores.jpg