Volg de Brugge Kaas kerstroute 2019 | Brugge kaas

Volg de Brugge Kaas kerstroute 2019

De eindejaarsperiode vraagt om een kerstroute. Niet met jenever, maar met Brugge Kaas! De Brugge Kaas kerstroute 2019 telt zeven haltes waar cheese lovers hun hart ophalen, hun smaakpapillen prikkelen en kaasmidabele kerstcadeaus scoren.

 

Brugge Kaas-plankje van Meat Boutique - Ezelstraat 39, 8000 Brugge

Een last minute kerstcadeau van de bovenste plank vind je bij Meat Boutique. Deze kwaliteitsslagerij & traiteur stelde een kaasplankje van Brugge Kaas, Brugge Boter en Brugse beschuitjes samen. Voor alle kaasliefhebbers in de familie!

 

Croque o ‘clock bij Cropains - Geldmuntstraat 21, 8000 Brugge

Voor een gloednieuw foodconcept rond croque-monsieurs koos zaakvoerder Dries Rabaeys enkel ingrediënten van het hoogste niveau: brood van Stefan Destrooper, koffie van Carantos in Blankenberge en… Brugge Kaas! Die laatste verwerkte Dries in alle klassieke tosti’s op de menukaart. Voor de durvers legt hij ook een ‘Bacon, please’, ‘Dutch cod’ of ‘Flemisch goat’ onder de grill.

 

Kaastastings & schotels bij Diksmuids Boterhuis - Geldmuntstraat 23, 8000 Brugge

Kerst is een periode vol tradities. En daar hoort een bezoekje aan het oudste kaaswinkeltje van Brugge bij. Pik een van hun verrukkelijke tastings met Brugge Kaas en bijpassende Belgische bieren mee en bestel nog snel een feestelijke kaasschotel voor Kerst. 

 

Frietjes met Brugge Oud bij de Potato Bar - Sint-Amandsstraat 31, 8000 Brugge

Bier, vers gesneden frietjes en Brugge Kaas, kortom het beste van de Belgische keuken weet de Potato Bar te combineren in al hun huisgemaakte lekkernijen. Bovenaan onze must-trylijst deze winter? Homemade kaaskroketten van Brugge Kaas en een frietje met Old Bruges, een topping van Brugge Oud, mosterdkers en spek.

 

Originele eindejaarshapjes van Traiteur Deldycke - Wollestraat 23, 8000 Brugge

Quiche met Brugge Blomme, pittige bladerdeeghapjes van Brugge Apero en zongedroogde tomaatjes, croques van brioche brood met Brugge Oud en perensiroop… Deze originele, huisgemaakte hapjes voor de eindejaarsfeesten scoor je bij familiezaak Deldycke traiteurs

 

Gouden kaastafeltips bij Kaashuys Den Hof - Jozef Suvéestraat 6, 8000 Brugge

Na een wandeling in het Koningin Astridpark word je hartelijk ontvangen in kaaswinkel Kaashuys Den Hof. Ervaren kaasmeester Olivier laat je met plezier kennismaken met het assortiment Brugge Kaas en geeft je gouden tips voor een kerstkaastafel die heel wat hmm-geluiden oplevert.

 

Afsluiter ‘De Brugsen' van Slagerij Ranson - Gistelsesteenweg 602, 8200 Brugge

Aan het einde van de Brugge Kaas kerstroute houden we halt bij Kristof en Valerie van Slagerij Ranson. Dit slagerskoppel combineert kwaliteitsproducten in heerlijke gerechten, zoals het varkenshaasje 'De Brugsen' met Brugge Oud. De perfecte afsluiter van een kaasmidabele winterdag.