Overslaan en naar de inhoud gaan
Home
Onze kazen
Onze recepten
Nieuws
Duurzaamheid en CO2
Van melk tot kaas
Kaasambassadeur
Contact
Facebook
Instagram
NL
EN
FR
ES
Back to overview
Gevulde appel met Brugge Blomme
Level
4 pers.
50 min
4 kleine appels
60 g Brugge Blomme
20 g walnoten
40 g amandelen
2 speculazen
20 g rozijnen
2 tl appelstroop
4 kaneelstokjes
1 el amandelschaafsel
6 el lichte zure room
1 el honing
1 el citroensap
2 tl vanille-extract
Verwarm de oven voor 180 °C.
Was de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snijd de opening bovenaan wat groter. Zet ze in ovenvaste schaaltjes.
Snijd Brugge Blomme in blokjes en hak de noten fijn. Verkruimel de speculaas.
Meng Brugge Blomme, walnoten, amandelen, speculaaskruimels, rozijnen en appelstroop. Vul er de appels mee.
Steek in elke appel een kaneelstokje en bestrooi met amandelschaafsel.
Bak de appels 35 minuten in de voorverwarmde oven tot ze zacht zijn.
Meng zure room met honing, citroensap en vanille-extract. Serveer bij de gebakken appels.
Klaar is Kaas!
Recept downloaden
Recept insturen
Gerelateerde recepten:
Hoofdgerecht
Quinoasalade met Brugge Blomme
20 min
4 pers.
Lunch
Blomme Borrelbrood
30 min
6 pers.
Hoofdgerecht
Pizza met peer en Brugge Blomme
30 min
2 pers.
Voorgerecht
Preikoekjes met Brugge Blomme
30 min
4 pers.